Myšlenka okrást ženu, kterou znal už z dětství, neboť naproti ní bydleli jeho prarodiče, napadla obžalovaného, když k ní loni 25. září přišel vyměřovat rekonstruovanou kanalizaci.

„Nechal jsem si pootevřená dvířka na zahradu a tudy jsem se později dostal dovnitř,“ řekl během své výpovědi u soudu obžalovaný Klemša a dušoval se, že mu šlo pouze o peníze, které potřeboval na splacení svých statisícových dluhů.

Chtěl se udat

Neměl trvalé zaměstnání a příjem z brigád zřejmě nepostačoval na uhrazení až 300tisícové částky, kterou po něm chtěli prostřednictvím vymahačů věřitelé.

Ženě prý ublížit nechtěl. Myslel si, že stačí, když ji přidusí prostěradlem a zakryje obličej. Než však prohledal místnosti a stačil s nalezenou obálkou s hotovostí utéci, stařenka se probrala, poznala ho a dokonce ho oslovila křestním jménem.

Údajně zpanikařil, vzal ze stolu další povlečení a tím ženu uškrtil. „Původně jsem si myslel, že mě vůbec neuvidí,“ řekl soudu. Večer po činu přemýšlel, že se sám udá. Než tak ale učinil, předvolali ho už druhý den kriminalisté, kterým se následně doznal.